Vores vine

L’Arco

Huset L ´Arco er en af Vini Italianis absolutte ”kronjuveler”. Vi er meget glade og stolte over at forhandle husets vine i Danmark.
Navnet L ´Arco stammer fra en gammel stenbue (lavet i 1500-tallet), kaldet ”Gioves stenbue”.
Denne stenbue, som lå tæt på familien Fedrigos hjem, var hovedvejen ind til Negrar. I dag er familien flyttet indenfor classico-zonen in Valpolicella – tæt på Negrar. Her har den unge Luca Fedrigo, som har startet produktionen af klassiske Valpolicellavine, samt nogle enestående IGT-vine.
Luca har i 13 år arbejdet for den største ”Amaronemester” – nemlig Quintarelli. L ´Arcos vine bære i den grad præg af denne oplæring fra Quintarelli. Kvaliteten af vinene er tæt på den gamle og nu afdøde mesters, mens priserne heldigvis ikke har nået samme niveau.

L´Arco laver kun rødvine. Du kan selv tjekke yderligere oplysninger på producentens hjemmeside.

Kallerei Kaltern

Dette vinhus er et coorperativ. Det ligger i byen Kaltern (Caldaro på italiensk), lidt uden for Bolzano.
De 440 vinbønder, som leverer druer til fælles vinificering, råder over ca. 300 hektarer marker. Druerne bliver betalt efter kvalitet, så de bedste druer bruges til topvinene. Ud over indleverede druer fra vinbønderne, ejer Kellerei Kaltern 2 vingårde – Castell Giovanelli og Pfarrhof. Herfra høstes druer til de absolutte topvine.
Vinene fra huset har opnået et væld af udmærkelser – bl. a. har vinen ”Seranade” opnået 3 glas i Gambero Rosso 10 gange.
Vincentret, som er beliggende midt i byen er i den grad et besøg værd. Det er intet mindre end en arkitektonisk perle, og du har her mulighed for at smage de mange forskellige vine.


Endrizzi

Huset Endrizzi er hjemmehørende i det Norditalienske distrikt Trentino – nærmere betegnet in byen San Michele all`Adige. Husets historie går så langt tilbage som 1885. Dengang var området en del af Østrig-Ungarn.
I dette år grundlagde Francesco Endrici (Endrizzi på lokal dialekt) vinproduktionen. Han plantede internationale sorter som Cabernet og Merlot. Samtidigt blev der også plantet lokale sorter som Lagren og Teroldego. Disse druetyper er meget lidt kendte i Danmark.
Endrizzi stopvin ”Gran Masetto” er lavet 100% på Teroldego – halvdelen tørrede druer, som ved Amaronefremstilling. Denne vin blev af ”Mundus Vini” kåret til Europas bedste rødvin i 2011.
I dag er det 4. generation og delvis børnene (altså 5. generation) der står for vinproduktionen. Huset råder over 40 ha. Marker, og desuden har man købt marker i det sydlige Toscana – Maremma. Herfra laves flere fantastiske vine, hvoraf ”supertoscaneren” Meriá ved en blindsmagning opnåede en 2. plads – kun overgået af Angelo Gaja, men med Sassiscaia på 8. pladsen.

Castelfeder

Dette hus blev grundlagt i 1970 af Alfons Giovanett. Vi befinder os i den sydlige ende af Alto Adige/Sydtyrol.
I 1989 overtog sønnen Günther ledelsen, men i dag er det 3. generation – søskendeparret Ines og Ivan der har hovedansvaret. De 2 er i efteråret kåret til ”Premio Futoro” – det mest lovende generationsskifte.
Der dyrkes forskellige hvide sorter, der giver vin til Pinot Grigio, Pinot Bianco, Sauvignon Bianco, Chardonnay og Gewürztraminer. Topvinen ”Tecum” har opnået 3 Glas i Gambero Rosso.

Ud over de hvide laver Castelfeder også forskellige rødvine, hvor især toplinien ”Burgum Novum” er i særklasse.